responsive-showcase

Reszponzivitás, avagy miért is jó?

A reszponzív, mint szakfogalom, sok helyen fellelhető az internet világában. Webfejlesztésben nagyon fontos szerepet játszik a reszponzivitás, hiszen a mai trend szerint a látogatók egyre nagyobb százaléka mobileszközről vagy táblagépről böngészi az oldalakat. Régebben nem volt fontos tényező, hogy egy weboldalt felbontásfüggetlen verzióban készítsünk el, azonban manapság ez már elengedhetetlen dolog egy weboldal tervezésekor.

Miért jó ha reszponzív egy oldal?

A válasz egyszerű. Bárki aki az oldalt böngészi, eszköztől függetlenül olvasható és átlátható verzióban fog megjelenni a weboldal. Történhet ez asztali számítógépről, laptopról, táblagépről vagy akár telefonról is.

Azonban nem csak az eszközfüggetlenségről szól, hiszen ahogyan fejlődik a technológia, egyre többen használnak magasabb felbontást az átlagosnál. A reszponzivitás megoldást ad a magas- és alacsony felbontással rendelkezők számára is, hiszen a weboldal automatikusan méretezi magát olyan méretre, amilyen méretre a böngésző állítva van.

Sok látogatót veszíthet egy oldal azért, mert mobil eszközökről nem lehet böngészni egy weboldalt. Nagyon fontos, hogy a különböző eszközök megjelenítésének módosulása nem módosítja az oldal funkcionalitását, tehát minden eszközön ugyanúgy és ugyanolyan feltételekkel fog működni egy oldal.

Próbálta már a reszponzivitást? Próbálja ki most!

A weboldalunk is reszponzív tulajdonságú, ezért akár már most kipróbálhatja, hogy hogyan is működik. Ehhez nem kell mást tennie, csak a böngésző szélén, az egér segítségével átméretezni a böngésző méretét miközben az oldal nyitva van. Méretezés közben látható, ahogyan az elemek a felbontásnak megfelelően alkalmazkodnak.